Založ si blog

Zabil som svojho najväčšieho nepriateľa – budík!

Otravoval mi život dlhé roky. Keď sa mi najlepšie spalo, ozval sa a kruto ma prebral do nového dňa. Deň začal hneď od rána mrzuto, ako inak mal potom pokračovať? Stačilo. Česť jeho pamiatke! Nech mu je zem ľahká. Odteraz sa budem budiť sám a prirodzene. Žiadne odporné melódie, ktoré vybral nejaký škodoradostný čínsky inžinier. Vraciam sa k spevu vtákov a mienim sa budiť sám a prirodzene. Telo si samé povie, koľko potrebuje spať a kedy je čas na vstávanie.

Nič mi nemôže utiecť, už odzvonilo nezmyselnému vstávaniu za tmy, aby som stihol autobus do nezmyselnej práce, za ktorú som dostal nezmyselnú výplatu – vzhľadom k strávenému času v nej. Nič mi neutečie, deň je dlhý, čokoľvek sa dá prežiť, zažiť, vybaviť aj uprostred dňa. Nič a nikto mi neutečie…

Odteraz začne deň prirodzene a s ľahkosťou a takto bude potom pokračovať po celý deň. Počkať! Veď ešte stále bývam v paneláku! Zdá sa, že to nebude práve spev vtákov, ktorý ma bude prebúdzať do krásneho rána. Bude to skôr sused o poschodie vyššie, ktorý sa ešte nezbavil zlozvyku vstávať za tmy. Možno to skúšal a vzdal to. Teraz bude o to hlučnejší, škodoradosť je najväčšia radosť. Hlavne na Slovensku. Malo by sa to povinne zakomponovať do hymny, vystihuje to našu krajinu viac, ako nejaké blýskanie sa nad Tatrami.

Nech je ako chce, zabil som svojho najväčšieho nepriateľa a neľutujem to. Dám na telo a nechám ho, nech sa vyspí, koľko samé potrebuje. Vďačím mu za veľa, že mi tak verne slúži a nosí môj mozog hore-dole po svete a okrem jedla, vody, tepelnej pohody, spánku a pohybu nič nechce. Slúži verne napriek tomu, že ešte aj teraz na neho neberiem často ohľady a ničím ho tým svinstvom, čo sa predáva pod názvom „potraviny“.
Ďalší budík si už neprosím, keby som nejaký nutne používal, tak ho nájdem kdesi v mojom lacnom mobile, ktorý akosi tiež prestávam pomaly používať… Zmena je život.

Mať alebo byť? Vybral som si to druhé!

15.10.2014

Mať alebo byť? To je otázka… Pre človeka, ktorý má v sebe časť génov zo škrečka, je odpoveď jednoduchá – mať. Mať veľa, mať čo najviac, mať všetko. Ale čo potom? Potom mať ešte viac. A čo potom, keď už má ešte viac? Mať ešte, ešte viac! A čo keď už bude mať všetko, úplne všetko? Mať ešte viac! Čím dlhšie som sa zaoberal minimalizmom [...]

Ach jaj, babička a smartphone : )

15.10.2014

Obchod: stojím v rade pred pokladňou. Za mnou stojí babička s vnukom. Bežná babička, nič zvláštne. Teda nič zvláštne do doby, keď sa neozvala šialene hlasná melódia. Píšem melódia, no myslím si, že to, čo sa ozvalo na celý obchod, by bolo urážkou slova melódia. Je to prichádzajúce zvonenie a ja práve uvažujem, aký blázon si mohol nastaviť takú hnusnú [...]

Som šťastný bez príčiny. Som chorý?

14.10.2014

Stala sa mi taká vec: som šťastný. Už dlhodobo, ani neviem, kedy a ako to začalo. Najhoršie je, že som šťastný bez príčiny. Ani za toho frasa nemôžem nájsť príčinu, ktorá to spôsobila. Pýtam sa preto: som chorý? Mám vyhľadať lekársku pomoc? A ak áno, mám navštíviť praktického lekára alebo priamo nejakého odborníka? Alebo nebodaj priamo pohotovosť?? Keď [...]

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

Vladimir Putin

Na oslavy vylodenia spojencov do Normandie pozvali Rusko, nie však Putina

16.04.2024 17:06

Šéf Kremľa nebude pozvaný z dôvodu agresívnej vojny rozpútanej Ruskom na Ukrajine.

zubár, zuby, zubný kaz,

Treba šetriť, rozhodla Dolinková a zrušila benefity u zubárov. Zdravý chrup budú mať len tí bohatí

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

minimalista

V jednoduchosti je krása... Nájdi svoju stratenú slobodu a šťastie!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 36371x
Priemerná čítanosť článkov: 4041x

Autor blogu

Archív